Ota yhteyttä

  Lexly viihtyy Meritulli 1:n uudistetuissa toimitiloissa – sopivat ihanteellisesti modernin lakitoimiston tarpeisiin

  November 28, 2023inUncategorized

  Lexly viihtyy Meritulli 1:n uudistetuissa toimitiloissa – sopivat ihanteellisesti modernin lakitoimiston tarpeisiin

  Lexly on perhejuridiikkaan erikoistunut lakitoimisto, jonka missiona on madaltaa kynnystä lakiasioiden hoitamiseen. Yritys toimii suunnannäyttäjänä digitaalisissa lakipalveluissa, tarjoten sen rinnalla henkilökohtaiseen kohtaamiseen perustuvaa lakineuvontaa ja -palvelua.

  Lexlylle tärkeää on olla lakiasioissa inhimillinen kumppani, ja murtaa myyttejä vaikeaa ammattikieltä käyttävistä juristeista. Yritykselle onkin sydämenasia tarjota miellyttäviä asiakaskohtaamisia niin verkossa kuin toimistolla. 
  Lexly muutti PC Rettig & Co:n omistamiin ja Newsecin hallinnoimiin Meritulli 1 -toimitiloihin Kruununhakaan kiinteistön remontin valmistuttua syksyllä 2022. Nyt Lexlyn Country Manager Riikka Rajaviita kertoo, miten työyhteisö toimitiloissa viihtyy.

  Omannäköiset tilat siivittävät työarkea – Kasvuyhtiö sai kaivattua lisätilaa

  Meritulli 1:n toimitilat vakuuttivat Lexlyn osaajat hyvällä pohjaratkaisullaan ja muunneltavuudellaan. Aiempaa suuremmat tilat koettiin tarpeelliseksi myös henkilömäärän kasvamisen näkökulmasta.

  Lakitoimistossa asiakastila ja henkilöstön työtila on eroteltava toisistaan, mikä onnistui Meritulli 1 -toimitiloissa erinomaisesti. Saapuessaan asiakkaat odottavat viihtyisässä oleskeluaulassa, josta heidät haetaan asiakastilaan yksityiseen neuvotteluhuoneeseen juristin kanssa. Täältä tila jatkuu ulkopuolisilta suljettuun omalle henkilöstölle muovattuun työskentelytilaan. 

  Työtilojen keskiössä on avokonttori, jonka työpisteille asennettiin hiljattain työskentelyrauhaa tukevat sermit. Täydellistä työrauhaa tarjoavat puolestaan hiljaiset työskentelytilat, joissa juristit voivat halutessaan keskittyä esimerkiksi asiakirjojen laatimiseen.

  Tiloista löytyy lasiseinin eroteltuja pienempiä neuvotteluhuoneita sekä iso neuvotteluhuone, johon voidaan kokoontua koko henkilöstön voimin. Merelle avautuvista ikkunoista näkyvät Pohjoisrannan jäänmurtajat, joten neukkaritkin on nimetty niiden mukaan, kertoo Sammossa parhaillaan istuva Rajaviita.

  Henkilöstö hyödyntää aktiivisesti myös suurta keittiötään, jossa usein lounasaikaan nautitaan omia eväitä. Myös keittiön ikkunat antavat merelle päin, mikä luo erityisen mukavat puitteet tauotteluun.

  Harmoninen tunnelma viehättää – Näköala kruunaa kokonaisuuden

  Uusissa toimitiloissa henkilöstöä ovat ihastuttaneet suurten ikkunoiden tuoma valoisuus sekä harmoninen tunnelma. 

  Viihtyisyyttä luovat paitsi tilaratkaisut ja uudet pinnat, myös harkittu sisustus ja kalusteet. Osaan tilasta pehmeyttä tuo myös kokolattiamatto. 

  Myös kulkeminen uusiin toimitiloihin on sujunut vaivatta – metro, ratikka ja juna ovat hyvän kävelyetäisyyden päässä, ja osa tiimistä saapuu töihin kävellen tai pyörällä. Autoilijoita tiimissä on vähemmän, mutta he ovat hyödyntäneet kadunvarsipysäköintiä toimitiloihin saapuessaan.

  ”Henkilöstömme viihtyy täällä, ja tiloihin on kiva tulla. Tunnelma on harmoninen, ja vaikkei näköala ollut valintavaiheessa ratkaiseva tekijä, on se kuin kirsikka kakun päällä.”

  Hyvät sosiaalitilat yllättivät positiivisesti – Yhteistyö omistajan kanssa jouhevaa

  Erityisen positiivisesti Rajaviidan ovat yllättäneet kiinteistön yhteiset sosiaalitilat, joissa kaikki on uutta ja tarkkaan mietittyä. Lukittu polkupyörävarasto ilahduttaa työmatkapyöräilijöitä, ja myös tilojen omaa kuntosalia hyödynnetään.

  Yritykselle onkin muodostunut mukavaksi tavaksi aloittaa tiistaiaamut alakerran kuntosalilla oman juristin vetämällä hikijumpalla tai kuntopiirillä, ja kokoontua sen jälkeen syömään yhdessä aamupalaa omaan keittiöön. Yhteisen aamurutiinin jatkeeksi pidetään viikkopalaveri.

  Rajaviidan mukaan omissa tiloissa viihdytään jopa niin hyvin, että toisinaan järjestettävät after workit vietetään nekin tyypillisesti toimistolla, kuten edellisellä viikolla järjestetyt traineen läksiäiset. 

  Myös yhteistyö kiinteistön omistajan ja kiinteistönhuollon kanssa toimii mutkattomasti, ja yhteydenottoihin reagoidaan nopeasti. Rajaviita kehaisee asioiden järjestyneen aina pikaisesti, vaikkei erityisiä ongelmia ole edes ollut.

  Meritulli 1:n vuokralaisten kesken hyvä tunnelma – Ilo esitellä tiloja työnhakijoille ja vieraille

  Rajaviita antaa kiitosta myös Meritulli 1:n vuokralaisyhteisölle. Uusia yrityksiä on muuttanut toimitiloihin kuluneen vuoden aikana, ja kaikkien vuokralaisten kesken vallitsee hyvä ja rento tunnelma.

  Kasvavassa yrityksessä vierailee säännöllisesti myös potentiaalisia työnhakijoita. Rajaviita kertoo, että tällöin kandidaateille onkin mukavaa esitellä näin viihtyisiä ja kauniita työtiloja.

  Myös asiakkailta ja vierailta on kuultu tiloista hyvää palautetta, ja monet ovat olleet vaikuttuneita tilojen viihtyisyydestä ja tunnelmasta.

  ”Kun tilat ovat kauniit ja ihmiset viihtyvät, on ihanaa näyttää uusille hakijoille, että tänne voisit tulla töihin.
  Sama koskee toki myös vierailijoita, tänne on aina mukavaa kutsua asiakkaita ja vieraita.”

  Riikka Rajaviita, Country Manager, Lexly